Månedens anbefalingHer finder du en oversigt over månedens anbefalinger.


Juni 2018:


559 dage, 20.141 kilometer, 29 lande. Ingen mad til doven mand er en medrivende og informativ rejseberetning om Sune Rahbek Thuesens cykelrejse fra Kongens Have i København til Kap det Gode Håb, Sydafrika. På den lange sydgående rute under zenitsolen skildres afrikanske levevilkår og spilleregler.

Mauretanien, Sierra Leone, Nigeria, Gabon, Den Demokratiske Republik Congo. Der er langt mellem charterdestinationerne på det kontrastfyldte afrikanske kontinent – især når man rejser på cykel. Monotone Sahara i modvind, korruption ved grænsekrydsninger, ebola-checkpoints, gudsforladte mudderveje i den centralafrikanske regnskov, lavkonjunktur af proviant, et motorcykel-hold-up, camping blandt vilde løver, græssende elefanter ved vejen, utilgængelige rurale perler, pulserende storbyer og den darwinistiske trafik. Udfordringerne stod i kø.

Bogen kan bestilles her


Maj 2018:Mikkel på 13 år går forbi huset hver dag på vej til skole. Huset ligger inde i skoven, og for mange år siden blev en hel familie fundet døde derinde. Ingen ved, hvad de døde af.

Men alle ved, at noget ondt og overnaturligt, måske en dæmon eller et spøgelse, hjemsøger huset. Mikkel er godt nysgerrig. Det er, som om huset kalder på ham og prøver at lokke ham til sig.

En sen vinternat står han op, mens alle andre sover, for at finde ud af, hvor den ondskab, som stråler ud fra huset, kommer fra. Han er mere nysgerrig end bange. Snart efter begynder en kamp på liv og død, for det onde ­væsen, som er i huset, bryder sig ikke om indtrængere! En jagt, hvor Mikkel er den jagede, og hvor han hele tiden må være et skridt foran, hvis han skal undgå en grusom skæbne.

Bogen kan bestilles her.
April 2018:Genbrugsbutikken Antik 2400 ejes af Bror Brodersen og hans kammerat Ronnie, og de skaffer nye varer til butikken ved blandt andet at rydde dødsboer. Det er også under rydningen af et dødsbo, at de finder en dagbog og nogle gamle kort gemt i et skab. Snart efter brænder guldfeberen, da dagbogen og kortene tilsyneladende hentyder til en forsvunden guldskat fra den spanske borgerkrig, gemt i bjergene omkring Málaga. Under skattejagten i Spanien får Bror imidlertid mistanke om, at de ikke er de eneste, som er på jagt efter skatten, og han har ret. Dødsboet i København var ejet af en tidligere spion fra KGB, og hendes efterladte er mere end opsatte på at få fingre i skatten.

Købmandens guld er en selvstændig krimi, men hvis man har læst debutromanen Ondt liv, vil man kunne nikke genkendende til både personer og steder herfra. I Købmandens guld er der både gys og gode grin til læseren, som værdsætter en velskrevet, dansk krimi.

Bogen kan bestilles her.Marts 2018:S.S. Bonde var kun 8 år, da hun stod ansigt til ansigt med en af Danmarks mest bestialske mordere - og hun slap fra det med livet i behold. Bonde voksede op i en søskendeflok på fire med faglærte håndværkerforældre, og hun arbejder i dag som autodidakt multikunstner med fokus på glas- og billedkunst.

Pigen i papkassen er den sandfærdige historie om mødet med en morder, som trænger ind under huden på læseren. Den fortæller historien om, hvordan Bonde som 8-årig snakkede sig fra at blive myrdet. Alene i sandkassen venter hun på veninden, da en mand kommer gående med en papkasse. Ud falder en arm. Bonde, som ikke har det bedste syn, tror ikke helt sine egne øjne, men hun ved, at noget er galt, da manden snakker med hende. Han beder hende om at vente i sandkassen til han kommer tilbage. Da manden er ude af syne, kæmper Bonde sig ind hos mormoren, som hun er på besøg hos. Hun fortæller sin mormor, hvad der er sket, men får blot at vide, at hun ikke skal finde på den slags historier. Hendes forældre reagerer på samme måde. Da nyhederne senere fortæller historien om den forsvundne pige, får Bonde besked på at være stille omkring, hvad hun så. 

Med Pigen i papkassen bryder hun endelig tavsheden.


Bogen kan bestilles her.Februar 2018:

Lise Søelund er cand.mag. i idéhistorie, har et omfattende forfatterskab bag sig med Søren Kierkegaard som speciale. Det er en bog, hvor Kierkegaard får mest muligt at skulle have sagt, hvorfor det ikke er en almindelig introduktion, men en ualmindelig indføring i et liv og en mands omfattende, indsigtsfulde refleksioner."Nu har hun så gjort det næsten umulige, hun har skrevet en bog om Kierkegaard og hans filosofi, der er til at forstå også for ikke specialister" (Ib Ahnfeldt-Mollerup, god-bog.dk). 


Bogen kan bestilles her
November 2016 " Fra kronprinsesse til statsministerkandidat"
Oktober 2016 "Sommerfuglen"
September 2016 "Pan og pindprinsen"
August 2016 "23:59:00 – ÉT MINUT I MIDNAT"
Juli 2016 "Min bedste ven og værste fjende"
Juni 2016 "Den guddommelige vision"
Maj 2016 "Tara og stormøerne"
April 2016 "Det halve menneske"
Marts 2016 "Drengen Petru"
Februar 2016

Ingen kommentarer:

Send en kommentar