tirsdag den 8. marts 2016

Månedens anbefalinger

Månedens krimi


Drengen Petru
Forfatter: Bent Hein
Læs mere her

Om bogen: Et barn på omkring fire år bliver fundet en tidlig morgen, gravet ned i sandet på stranden ved Nyborg. Retsmediciner Leif Brydesen fortæller Ib Møller, der er leder af Nyborg lokalpoliti, at den lille pige er blevet seksuelt misbrugt. Hun har klare slaviske træk, der indikerer, at hun ikke er dansk, men muligvis fra Bulgarien eller Rumænien. Ib Møller ved naturligvis ikke, om det er et enkeltstående tilfælde, hvor der kun er en enkelt person involveret, eller om flere pædofile står bag, og om sagen rækker ud over landets grænser. Derfor tilkalder han Peter Eriksens team, der efter hans overbevisning har bedre forudsætninger for at opklare en sag af denne type. Det skal senere vise sig, at sagen drejer sig om mere end pædofili. Og Peter Eriksens team får stor hjælp fra både drengen Petru og journalist Jan Bondesen.

Månedens roman


Solar Plexus
Forfatter: Marie Christoffersen
Læs mere her

Om bogen: Marlene er gift med Peter, og sammen har de datteren Mathilde. På overfladen ser familielivet lykkeligt ud, men der er blevet stille i samtalekøkkenet. Hverdagens hamsterhjul af job og huslige forpligtelser snurrer ubarmhjertigt rundt for Marlene og Peter, og de befinder sig pludselig i hvert sit soveværelse. Hvordan er det kommet så vidt? Den pæne og forudsigelige Marlene har det dårligt. Hun er forvirret og føler sig ensom, fastlåst, jaloux og handlingslammet. Hun søger læge og kommer i behandling for mild depression. Midt i denne livskrise genoptager Marlene kontakten til en gammel veninde og oplever nye sider af sig selv. Det får hende til at spørge: ”Hvem er jeg, hvad drømmer jeg egentlig om, og hvordan vil jeg gerne leve mit liv fremover?"
Månedens sjove


Jesper husmands brokpistol - Det basale rundt i 80 dage
Forfatter: Jens. Chr. Jensen

Om bogen: Den tør en hel del, så som at ridse nogle store linjer op, konkludere og give et bud på, hvordan det meste hænger sammen. Den blæser på den politiske korrekthed, på det, alle går og siger, på det, alle går og ikke siger, på relativismen, tidsånden og den positive psykologi. Den vil bare sige tingene ligeud, som de er. Der er krudt i den. Hvem er vi? Hvilket samfund er vi? Hvad er forbindelsen mellem os selv og den store, rodede omverden? Vi er alle fejlbarlige mennesker. Men i disse år er vi ved at begå nogle fejl, som kan blive lidt for dyre. Vi bør besinde os og stirre virkeligheden lige ind i øjnene som voksne og ansvarlige mennesker, der har en større horisont end vores egne navler. Det er en rejse. Der er faktisk ret spændende derude. Og der er ikke meget, der er mere givende end at komme til at forstå lidt mere af hele redeligheden og opnå større overblik.

Månedens børnebog


Magnus' punkerhår – og andre korte historier om nogle af de lidt svære ting i livet
Forfatter: Joan Bach Poulsen

Om bogen: Det er en bog med små rimhistorier, som handler om nogle af de ting i livet, der kan være svære at opleve eller at tale om. Temaerne i historierne er: at se anderledes ud, blive bange for det fremmede, begravelse, ikke at turde, at skulle sige noget svært, skældud og skilsmisse. Når børn skal bearbejde svære oplevelser og følelser, har de typisk glæde af at dele dem og at genkende dem gennem andres historier som for eksempel personerne i denne bog.





Månedens digtsamling


Smertens sande ansigt
Forfatter: Heidi N. Janum

Om bogen: Har du kroniske smerter, eller kender du nogen, der har? Smertens sande ansigt indeholder 32 digte, som handler om det at leve med kroniske smerter. Fra frustrationer, frygt, tabte drømme og sorg til glæder, overraskelser, lettelser og sidst, men ikke mindst, nye drømme. Digtsamlingen henvender sig til kroniske smertepatienter, pårørende samt behandlere.







Månedens biografi


Maúd Bertelsen - Modellen med de 100 ansigter
Forfatter: Maúd Bertelsen

Om bogen: Maúd Bertelsen kan med rette kaldes Danmarks første supermodel. I 1960’erne og 1970’erne arbejdede hun sammen med de dygtigste fotografer i branchen, og billederne af hende blev bragt i førende modemagasiner som Vogue, Harper’s Bazaar og Linia Italiano. Hendes kunstneriske spændvidde var enorm, og denne formidable evne til at tilføre hver enkelt opgave noget særligt førte hurtigt til, at hun fik navnet: modellen med de 100 ansigter. I denne bog fortæller hun sin fascinerende historie i tekst og billeder. Bogen giver et unikt indblik i en topmodels liv i perioden og fortæller desuden Maúd Bertelsens interessante livshistorie. Vi hører eksempelvis om hendes møder med tidens kendisser og om hendes medvirken i Panduro-filmatiseringen Hvad med os?, der indbragte hende en Golden Gate Award i San Francisco.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 13

  UGE 13 I denne uge anbefaler vi bogen "Jeg er ond, mørk og dyster", der er skrevet af Anders Lynnerup  Bogen handler den ung Geo...

Populære indlæg