mandag den 26. august 2024

Ugens anbefaling - uge 35

 

UGE 35

I denne uge anbefaler vi kogebogen 'Vi ses til bålmad', som er skrevet af Stine Nürnberg.

Dette er en kogebog, hvor du kan lave mad over bål og nyde naturen.

Den er utrolig inspirerende og kan varmt anbefales! 



Forfatteren skriver:

Vi ses til bålmad er til dig, der gerne selv vil lære at tænde et bål og tilberede din mad i naturen. Du vil hurtigt opdage, at din helt egen bålbog vil guide dig, så madlavning bliver som en leg, hvor kun din fantasi sætter grænser. Du får mere end 50 lækre opskrifter, der er lige til at gå til. Bogen er inddelt i sværhedsgrader, så uanset om du skal prøve kræfter med dit første bålmåltid, eller om du er erfaren ved bålet, så er der retter, som passer præcis til dig. Jeg håber, bogen vil støtte dig, din familie og venner i at trække ud i naturen, hvor der er rum og plads til madlavning for alle aldre. Bålet er et fantastisk samlingssted for hygge og samvær. Der er noget helt særligt ved tilberedning af mad over bålet. Bogen har fotos af alle opskrifter, viden om bål i naturen, optænding og lækre opskrifter trin for trin. 



Uddrag af bogen:

Jeg har lavet nogle opskrifter til dig, som er lette at følge. Hvis du aldrig har lavet mad over bål før, er det en god ide at starte med de lette opskrifter. Det kræver lidt træning at lave mad over bål. Du kan risikere, at din mad bliver sort de første gange, eller at den ikke får helt nok. Derfor skal du huske at opholde dig ved bålet, så du kan holde øje med din mad. Det er en god ide at røre tit i gryderne, og bager du brød, skal du være ekstra opmærksom.
Med dit bål kan du fremtrylle mange forskellige lækkerier, det er kun din fantasi, der sætter grænser.


onsdag den 14. august 2024

Ugens anbefaling - uge 33

 

UGE 33

I denne uge anbefaler vi bogen 'Ædelt blod', som er skrevet af Lilian Larsen.

Dette er en fantasyfortælling, som omhandler mystik og magi.

Den er utrolig velskrevet og kan stærkt anbefales! 




Om bogen:

En døende halvelver overdrager et magisk smykke til en pige, og snart forandres hendes liv til en rejse ud i det ukendte. Undervejs konfronteres hun med farer og nye sider af sig selv, der alt sammen leder hende mod målet om at bringe smykket tilbage til dets retmæssige ejer. Sideløbende følges andre skæbner, hvis liv direkte eller indirekte påvirkes af pigens valg.
 

Ædelt blod er en fortælling om det godes kamp mod det onde.


Uddrag af bogen
Han pakkede hurtigt sine ting, tog hestene med op til borgen og gemte dem udenfor. Lydløst kravlede han over muren, listede hen til troldmandens dør og bankede på.
Efter noget tid blev døren åbnet og Marlin så forbavset ud på ham. ”Ja?” svarede hun søvnigt og gned sig i øjnene. Edmon skubbede døren op, klemte sig ind og lukkede den hurtigt efter sig. “Hør på mig, der er ingen tid at spilde. Der er soldater på vej for at føre jer til kongen. Nogen, jeg ved ikke hvem, må have opdaget den røde diamant. Pak dine ting, for du må væk i en fart. Jeg hjælper dig. Hvor er troldmanden?” Hun pegede mod en lukket dør og gik hen mod den for at lukke den op, da en ældre mand med isblå øjne iført natskjorte trådte ud ad døren.
"Hvad sker der?,” spurgte Kalin. 


torsdag den 8. august 2024

Ugens anbefaling - uge 32

 

UGE 32

I denne uge anbefaler vi bogen 'Voksenlivet - utro mod hvem?, der er skrevet af Sanne Løje Øjenholt.

Bogen handler om voksenlivets op- og nedture.

Den er utrolig velskrevet og kan stærkt anbefales! 



Om bogen:

En ærlig fortælling om en kvindes oplevelser af at have styr på sin ungdom og at nå alt det, hun ville og drømte om! Og troen på, at sådan ville hendes voksenliv også blive. Men som voksen opdager hun, at hun ikke længere har styr på livet. Efter nogle år, hvor hun prøver at holde sammen på sig selv, giver hun slip, og der sker en masse.
En bog om det at være voksen, og om hvor svært det kan være. 
Om at være tro/utro mod sig selv.
En bog om utroskab, skilsmisse, delemor (i stedet for delebørn). Om sex og det vilde Tinderliv.
At være god til at være i nuet og være taknemmelig for stort som småt. 
Om at sige ja til udfordringer og eventyr.
Hvornår er man utro mod andre, og hvornår er man det mod sig selv?


Uddrag af bogen
Jeg prøvede at gøre alle glade, men glemte mig selv og endte dermed at såre de vigtigste mennesker i mit liv. Mine børn og min eksmand. Det vil altid gøre ondt i mig, at jeg var nødt til såre dem for at kunne leve mit liv og ikke kun overleve det.
Hvis jeg kun overlevede det, ville jeg være en dårlig udgave af mig selv. Det ønskede jeg jo heller ikke, hverken over for mine omgivelser eller over for mig selv.
Jeg vil også gerne lære mine børn, at de skal lytte til deres hjerte og følge det! Men lytter man og følger det, har det konsekvenser!


mandag den 5. august 2024

Månedens forfatter - august 2024

 

MÅNEDENS FORFATTER
AUGUST 2024

KENNETH MØLLER KRISTENSEN



I denne måned har forlaget udvalgt Kenneth Møller Kristensen som månedens forfatter. Kenneth Møller Kristensen har i alt udgivet ti bøger om cykelsport og de syv af dem hos Forlaget mellemgaard. Den seneste hedder '40 Utrolige historier fra Tour de France', og den er udkommet i forbindelse med årets udgave af verdens største cykelløb. 

Et mindre udpluk af værkerne.



Forfatterens egne ord:


Cykelsporten gik i mit blod i 1978. Det gjorde den, da jeg så Jørgen Marcussen vinde bronze ved VM på Nürburgring i Tyskland. Marcussen jagtede legenderne Gerrie Knetemann og Francesco Moser. Dem nåede han ikke, men han besejrede andre legender som Saronni, Hinault og Zoetemelk. Jeg så det på TV sammen med min far. Jeg var kun 9 år, men jeg husker det så tydeligt. Og når jeg skriver de legendariske cykelnavne nu, så får jeg nærmest kuldegysninger. Cykelsporten har sine helte, og det fascinerer mig.


Siden kom jeg til at arbejde med cykelsporten i forskellige konstellationer. Det har været fantastisk. Der er dog ingen tvivl om, at det fortidens legender og de mange historier om dem, der ligger mit hjerte nærmest. Jeg elsker de mange fortællinger, som cykelsporten byder på, både de positive og de negative, for sidstnævnte er cykelsporten også rig på.


På et tidspunkt begyndte jeg at samle på dem. Altså historierne. Både til mit website www.cyclingworld.dk, men siden blev det til først den ene bog og nu altså i alt ti cykelbøger, alle med en historisk vinkel.


Der er helt sikkert flere bøger på vej fra mig. For cykelsport er så meget mere end mennesker på to hjul, der kører om kap. Det er menneskeskæbner, det er historie, og det kan være vigtigere end selve livet. Eller det kan ganske enkelt være livet. Og livet er jo oftest godt og spændende. Det er cykelløb også, og det samme håber jeg også mine bøger er for mange mennesker.


- Kenneth Møller Kristensen



Ugens anbefaling - uge 35

  UGE 35 I denne uge anbefaler vi kogebogen 'Vi ses til bålmad', som er skrevet af Stine Nürnberg. Dette er en kogebog, hvor du kan ...

Populære indlæg