Vi har i anledning af påskeferien fundet 3 bøger som Forlaget Mellemgaards redaktør anbefaler. Der er en bog til enhver smag.
Bog nummer 1:
Bodil og dronning af Pia Grandjean Odderskov.
Bodil og dronning er en bog for de historisk interesserede.
Kong Erik Ejegod og dronning Bodil drager på pilgrimsfærd til Det Hellige Land i 1102. Kongen er levende optaget af kirkepolitiske spørgsmål og smittet af korstogsbevægelsen. Derfor er det naturligt at tage på pilgrimsfærd til Jerusalem, der få år før var blevet tilbageerobret efter muslimsk besættelse. Med sin dronning og følge begiver han sig på den lange rejse og oplever undervejs magtcentrene Novgorod og Konstantinopel.
Uddrag af bogen:
Jeg ved ikke, hvorfor jeg her til morgen er trådt ud af mig selv og ikke blot kan være Bodil?
Vrede har det meste af natten suget melankoli til sig. Erik og frillerne, Ragnhild og Sigrid, ønsker jeg igen død og ulykke. Det er dronningens ønske. Om end jeg altid vender den anden kind til, fordi jeg er Bodil, landets og Eriks fromme frue. Aftenens lystige latterbrøl, gøglernes lokkende lyrespil og sjofle spilopper gærer fortsat i mig her til morgen. Al den livsglæde lokker dronningens ulmende djævelskab frem i mig. Det var derfor, jeg i nattens bøn med Asser ville bede om tilgivelse for dronningens slette tanker. Og så indfandt Asser sig ikke i mit kammer.
Bog nummer 2:
Åbne hænder af Andreas Monrad Pedersen
Åbne hænder er en spændingsroman.
Plaget af fortidens spøgelser og druk på den lokale knejpe i Berlin snubler Johannes Knudsen, en dansk tredjerangs privatdetektiv, over en forbrydelse af et uoverskueligt omfang. Kriminalitet, der trækker tråde bagud til den kolde krig i det delte Berlin, hvor ofrene var østtyske borgere, og gerningsmændene arbejdede for DDR-staten.
Uddrag af bogen:
Johannes mærkede, hvordan øltågen for et øjeblik fortrængtes af noget andet, hvordan tandhjul automatisk gled ind i andre tandhjul og blev synkroniseret uden for viljens kontrol og åbnede sanserne for noget gemt og glemt. Kropslugten hos den fremmede, denne distinkte blanding af kemisk desinfektionsmiddel og rådnende kål, det blege ansigt og tøjets 60’er-snit. Og så det skjulte, men på en gang ydmyge og udfordrende blik hos manden, der sad ludende med begge hænder placeret tæt ved siden af hinanden på bordkanten. Alt ved manden fremkaldte et ubehag hos Johannes, og alt ved manden råbte DDR i hans hoved. ”Jeg er bange for, at De forveksler mig med en anden, Herr … ?”
Bog nummer 3:
Som vejret i april af Therese Zillmer
Som vejret i april henvender sig til modne kvinder i alderen 40+.
Romanen følger den borderlineramte Cecilie Ziebling fra hendes traume- og sorgfyldte barndom til det kaotiske og melodramatiske voksenliv som alenemor til to børn og med en evig udskiftning af mænd. Lige indtil nordjyden Peter dukker op og bidrager med et element af ro, tryghed og varig kærlighed i den emotionelt ustabile kvindes liv.
Uddrag af bogen:
Når Cecilie tænkte over det, var der to muligheder. Enten ville hun aldrig kunne blive rask. For når hun kunne opføre sig edderspændt rasende, som tilfældet havde været den sensommeraften på sønnens værelse, måtte det være, fordi den grundlæggende forstyrrelse stadig lå på lur i kritiske situationer. Eller også var det rigtigt, at hun i runde tal var ovre sine vanskeligheder – sin sygdom – men at der så i yderst sjældne tilfælde kunne være tale om retraumatiseringsreaktioner. For var det i virkeligheden ikke et gammelt og for længst hengemt reaktionsmønster, der havde banket på den aften hos Cecilie? Og vel egentlig også hos Theodor? Deres samspil og øvrige forhold var jo et helt, helt andet i dag end for et par år siden. De havde det jo godt sammen. Havde de ikke?