tirsdag den 29. marts 2022

Ugens anbefaling, uge 13

UGENS ANBEFALING



Grundet sygdom er vi lidt bagud med ugens anbefaling, men nu er vi tilbage!
I denne uge, er der tale om en personlig beretning af bedste skuffe. 

Solveig Lundsfryd har skrevet en fin fortælling om livet tilfældigheder og alt hvad dette indebærer.
Så sæt jer god til rette og snup jer en god bog fra Forlaget mellemgaard.




Uddrag af bogen


Krigen er tæt på – Gestapo har en post et par 100 meter fra den lille gård, og de går en runde ned forbi gården to gange om dagen. Far er modstandsmand i Holger Danske og har lavet dobbelt bund i alle ræveburene, hvor der bliver gemt våben og ammunition for modstandsfolkene.

En dag i foråret 1945 kommer der 3 unge mennesker forbi gården, og de siger noget på tysk til far. Han ryster på hovedet og vender om, men så er der en, der tager mod til sig og løber efter ham, og han kan tale engelsk. Han forklarer, at de er franskmænd fra Alsace, de er deserterede, og han beder om hjælp. Far stabler en mur af fiskekasser op ved gavlen, så Gestapos hunde ikke kan lugte dem, og så sidder far og de tre unge mænd og taler sammen, indtil far lover at hjælpe. De kommer op at bo på loftet i stuehuset, og der bliver aftalt et bankesignal, som skal bruges, når de vil i kontakt med hinanden.




Om forfatteren
Solveig Lundsfryd er født i 1943 i Gadstrup ved Roskilde. Hun debuterer med En tilfældighed, som hun har fundet inspiration til i sit eget liv. Selv siger hun om bogen: ”Når man ser tilbage på et langt livog den retning, det har taget, finder man ud af, at livet er fuldt af tilfældigheder, som man selv spiller en rolle i.” Bogen tager os igennem forskellige kapitler i Solveigs liv. Fra en opvækst på en minkfarm, en far i modstandsbevægelsen under krigen, skjulte franske soldater til et hverdagsliv med en hårdtarbejdende mand og tre børn med alt, hvad det indebærer af op- og nedture.

tirsdag den 15. marts 2022

Ugens anbefaling, uge 11

 

 Ugens anbefaling

________________________________________________


Endnu en uges anbefaling.


En krimi, der udspiller sig i landlige, irske omgivelser. 

"Den sidste heks" italesætter hævn, retfærdighed og en grusom historie der gentager sig. 

Bogen kan som altid købes via vores hjemmeside, www.mellemgaard.dk eller I din lokale boghandler. 


Tusind varme hilsner, fra Team mellemgaard

***


Om bogen:



Tilbage i 1974 rystes den lille søvnige landsby Seacross i Irland over de grusomme omstændigheder ved Margaret Morehouses død. Femogfyrre år senere synes historien at gentage sig, da den still

e kystby pludselig rystes af en række rituelle drab.

Nogen har brudt den hemmelige pagt om tavshed for at opnå retfærdighed, men hvis sandheden slipper ud, vil ingen blive sparet, hverken den fremtidige premierminister eller de lokale magthavere.

Inspektør Billy McCabe bliver sat på sagen, men dødsfaldene er langt mere indviklede, end han regner med. Ikke blot må inspektøren se sine egne dæmoner i øjnene, han må også se sig grundigt for, da han ikke kan stole på nogen – ikke engang dem, der står ham nærmest. Det skal nok lykkes McCabe at udrede dette spind af hemmeligheder og løgne, men for hvilken pris?







Forfatteren:

Efter at have taget en universitetsgrad i historie og filosofi og arbejdet med HR i Italien rejste Sabina Gabrielli Carrara til Irland i 2003 sammen med sin mand.

Hun arbejdede i finanssektoren, inden hun besluttede sig for at vende tilbage til sin gamle lidenskab: at skrive.

torsdag den 10. marts 2022

Ugens anbefaling uge 10

 

UGENS ANBEFALING



Potemkins Paraply, er en roman om en skizofren mand, der i sine vanvidsøjeblikke tror, at han er rådgiver for den russiske præsident. 
Han hjemsøges af tvangstanker, der er ved at ødelægge ham selv og hans omgivelser. Han forsøger at flygte både fra præsidenten, sin familie, sin kæreste og fra sig selv, men han er på en umulig opgave.

Derfor kan vi denne uge anbefale, Michael Pedersens bog. Det er en vild og perfekt læseoplevelse vi kan anbefale her i uge 10.





Uddrag af bogen

Jeg har forgæves prøvet at afkode magtesløsheden på en tilfredsstillende måde. Man taler om den nødvendige samtale. Det er værd at huske, at nogle mennesker er bange for kvinder. Sådan er det bare. Det er jo ikke alle, der sørger for at holde kvinden i snor. En løbende dialog er vigtig, før man beslutter sig endeligt, den slags er jo ret nemt at få fat på. Det er en mild vinter i år, og det er ikke kun det egern, der sidder der i træet, der er blevet overvægtig. Man tænker på sig selv, gør man, og man gemmer sine sparepenge i fryseren, gør man… Man er som et pindsvin, der har rullet sig sammen og er gået i dvale.
Næh, du – tænker Sergej højt – det er ikke alle, der sørger for at holde deres kvinde i kort snor.
Jeg søger sorgløs dovenskab, men jeg mangler viljekraft. Min ferieudflugt er for at passe på mit helbred. Min interesse for mig selv er min udødelige pine.
Mine trætte øjne. Det dunkle må blive klart.
Er det her en forsvarstale? Eller er det en syndsbekendelse? Jeg bebrejder mig selv. Vanen har gjort mig sløv. Jeg er en kamæleon. Jeg burde gøre noget og følge én vej – i stedet for at være så apatisk.


Om forfatteren

Michael Pedersen (f. 1974) har tidligere udgivet romaner, noveller og en filosofihistorisk bog om Søren Kierkegaard. I dag underviser han til daglig på Vejen Gymnasium og HF. Før dette underviste han på musikskole i Aalborg.



”… en vedkommende historie i en blanding af fantasi og virkelighed, ganske som Sergej oplever sit liv. (…) Nogle vil fare vild i de mange fantasifulde passager, mens andre vil finde det interessant med et kig ind i en lidende og udfordret sjæl.”
DBC, Michael Linde Larsen (lektørudtalelse)



Bogen kan som altid købes på vores hjemmeside www.mellemgaard.dk


                                                                                                                            

torsdag den 3. marts 2022

Ugens anbefaling uge 9



UGENS ANBEFALING


Bestemmer hunden eller katten eller skildpadden for meget hjemme hos dig? Så skal du glæde dig til Bent Andersens myldrende og velskrevne fortælling. 
Det er en bog skrevet med humor og varme om dyrenes magtovertagelse i familien helt tilbage fra farfar og kælegrisen Maries tid. 
Du vil grine, så tårerne triller, når de selvforskyldte katastrofer indtræffer. 
Derfor kan vi i denne uge varmt anbefale Bent Andersens "I familie med dyr".





Uddrag fra bogen
’Vi havde forestillet os en lang sommer med hønen og kyllingerne på friland i det vildt voksende grønne, men efter tre-fire dage lignede hønsegården et udsnit af Gobi-ørkenen, som den ser ud på Google Earth. De havde ædt deres eget paradis, og på et tidspunkt i tumulten brækkede de det venstre ben på en af deres egne. Da solen sank i vest, og hønemor førte sine kyllinger ind ad lugen til sengetid...og en ordentlig gang aftenbæ på betongulvet i hønsehuset...lå en stakkel tilbage som en lille, kæntret båd i brændingen. Jeg så det ske og kan aldrig mere skrive noget pænt om høner og moderomsorg. Hun så sig over skulderen og fik øje på den kvæstede og konstaterede, at hun var pisseligeglad’.




Om forfatteren
Bent Andersen (f. 1955) er journalist og har arbejdet som skrivende og redigerende på bl.a. Fredericia Dagblad, Søfart, Fyens Stiftstidende, Politiken, JydskeVestkysten og Flensborg Avis. Nu freelancetekstforfatter og -journalist. Gift med Lisbeth i 1985. Tre børn, syv børnebørn og den næsten ægte dansk-svenske gårdhund, Axel.



Se også ELBOBLADETS artikel om forfatteren

Månedens forfatter - december 2024

Månedens forfatter er Helle Marianne Dyrholm Helle har udgivet to bøger 'EN, SOM BARE ER DER' og 'JONAS OG DRAGENS KLØER.' ...

Populære indlæg