mandag den 10. juni 2024

Ugens anbefaling - uge 24

 

UGE 24

I denne uge anbefaler vi bogen 'Mecklenburg-Vorpommern - en kulturhistorisk rejse langs den tyske østersøkyst', som er skrevet af Jørn Ørnstrup.


Bogen er en fortælling om en togrejse gennem Mecklenburg-Vorpommern, hvor der berettes om stedet og dets aktiviteter.


Den er utrolig velskrevet og kan stærkt anbefales! 



Om bogen
På sin togrejse gennem Mecklenburg-Vorpommern inviterer Jørn Ørnstrup læseren med til steder, som han kender godt. På sin lystvandring gennem byerne fortæller han om kulturlivet og besøger caféer og restauranter. Ligesom han fortæller om de forfattere og kunstnere, som har præget stederne, og om de politiske begivenheder, som har fundet sted der.
 

Uddrag: 
Noget af det første, man lægger mærke til, når man slentrer hen ad Strandpromenaden i Heringsdorf, er stedets mange flotte gamle villaer. I dag er mange af dem omdannet til pensionater og hoteller.
Det fortælles, at den tyske kejser Wilhelm 2. kom her regelmæssigt fra slutningen af 1800-tallet og frem til slutningen af 1. Verdenskrigs udbrud i 1914. Kejseren blev så glad for øens tre små badebyer, at han ophøjede dem til Kaiserbäder, dvs. kejserlige badebyer.
Indtil da havde de tre små byer blot været fiskerlejer. Heringsdorf betyder jo ”fiskerlandsby”. Men i begyndelsen af 1900-tallet tog udviklingen fart. Usedom begyndte at tiltrække den tyske adel og meget velhavende berlinere. Die Badewanne von Berlin kaldte man dengang stedet. Efterhånden som badekulturen greb om sig, ændrede stederne sig til elegante badebyer. Der blev opført store villaer. Kunstnere, forfattere og kulturpersonligheder slog sig ned på øen. Her kunne de finde ro og inspiration.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 35

  UGE 35 I denne uge anbefaler vi kogebogen 'Vi ses til bålmad', som er skrevet af Stine Nürnberg. Dette er en kogebog, hvor du kan ...

Populære indlæg