Månedens biografier
Alleingänger – En svag dreng
Forfatter: Jens Mortensen
Om bogen: En bog om hvordan man kan gå igennem livet alene. Også i selskab med andre. Følelsen af ensomhed er overvældende, når livet er formet med mishandling, svigt, mobning og seksuelle overgreb. Denne følelse kan forstærkes, i mødet med læger, sagsbehandlere og andre, der sjældent har noget konstruktivt at byde ind med og tit forværrer situationen.
Forfatter: Vibeke Rejnholt Pfeiffer
Om bogen: En stærk skæbnefortælling om Frederikkes liv i 1800-tallets Danmark. Da Frederikkes oldebarn i en række arkiver finder mere end hundrede kilder til oldemorens liv, træder dennes fantastiske livshistorie frem lidt efter lidt. Vi kommer med på en svimlende tur tilbage i tiden og følger Frederikkes arbejde som sygeplejerske på københavnske hospitaler, men skæbnen vil, at hun i sit eget liv må kæmpe mod både fysisk og psykisk sygdom. Og som om det ikke var nok, så må hun også som enlig mor kæmpe en drøj kamp for overhovedet at overleve. Det samfund, hun levede i, tilbød hende ikke en plads eller et værdigt liv, så hun måtte kæmpe sin egen barske livskamp. Foruden Frederikkes gribende historie giver romanen også et fascinerende indblik i den måde medicin, kirurgi, sygepleje og psykiatri blev praktiseret på i denne periode.
DU KAN! Lyset trænger ind af de små sprækker
Forfatter: Palle Diaz-Cordoves Sandager
Om bogen: En selvbiografisk bog om forfatterens liv med særligt fokus på hans sklerose og dens betydning for hans liv. Den henvender sig særligt til folk med sklerose eller pårørende, men hovedbudskabet om at forsøge at se positivt på tilværelsen lige meget, hvad der sker, er universelt og gør at bogen også henvender sig bredt. Bogen er struktureret i små kapitler fra forskellige tidspunkter i forfatterens liv, og stilen er kortfattet og lige til sagen. Du kan! har to store kvaliteter. Den ene er, at forfatteren giver folk et indblik i, hvordan det føles at blive ramt af sklerose. Hvordan det ændrer en persons liv radikalt. Og den anden er den positive attitude, forfatteren står på mål for, hvor han via sit eget eksempel demonstrerer en tilgang til livet, hvor der aldrig gives op.
Månedens skønlitterære
Mit navn er Nike
Forfatter: Maria Stensgård
Om bogen: Gennem en prolog, en epilog og 12 fortællinger bliver vi præsenteret for en række nedslag i hovedpersonen Nikes liv samt et stort og broget persongalleri. Lige fra hendes opvækst i Vendsyssel, over ungdomsårene med kærester og studier til voksenlivet som alenemor med to børn og skiftende ansættelser og møder med mennesker med andre værdier, livsformer og dagsordener end Nikes. Trods den frodige fortælleglæde og knastørre humor, som er romanens bærende fundament, rammes læseren af en underliggende alvor, der har at gøre med de psykologiske lag og den indbyggede refleksion over menneskets mindre pæne sider.
Kan man dø ung?
Forfatter: Michael Michalik Andersen
Om bogen: Den handler om Mikkel, som prøver at komme smertefrit igennem sin ungdom. Han har en kæreste, der hedder Joanna. Forholdet mellem dem bliver udfordret af forskellige ting. Mikkel er i lære som mejerist og har indimellem skoleforløb, som foregår på Fyn. Han og Joanna bor selv på Sjælland. Samtidig er Mikkel glad for alkohol, og med alkoholen følger lyst til andre piger, selvom han er glad for Joanna. Kan Mikkel holde sig i skindet, når han skal på endnu et skoleforløb? Og holder forholdet, hvis han ikke gør? Find svaret i denne både alvorlige og humoristiske fortælling om Mikkel, hvis hverdag udgøres af musik, kærlighed, sex og stoffer.
Månedens øvrige
MinKogebog – Kock i køkkenet
Forfatter: Gitte Kock
Om bogen: En easy-to-go udgave af en kogebog. Det er kogebogen til dem, som ikke har den store erfaring i køkkenet og lige skal have et lille skub med på vejen. Til alle opskrifter er der tilknyttet en QR-kode, som indeholder en indkøbsseddel til retten. QR-koderne benyttes tillige i kogebogens andre afsnit, hvilket muliggør dynamiske updates og tips - en interaktiv kogebog.
MinKogebog indeholder de retter, som vi alle elsker. De retter, som min mormor lærte mig i mine unge år. Det er opskrifter, som jeg har samlet gennem årene, så der er også løbende spædet op med nyere retter. Grundlæggende er der dog tale om den gode gamle husmandskost med god brun sovs, som er ved at gå lidt i glemmebogen, men som fortjener en revival.
Kærlighed og kulturskyer
Forfatter: Danial Khalil
Om bogen: Et væsentligt bidrag til at belyse de konflikter, som kulturforskelle kan skabe. Endvidere giver den indblik i en række eksistentielle problemer: den svære kærlighed, både den kødelige, den forbudte og den usagte til forældrene. Skismaet mellem lyst og pligt, hvor omdrejningspunktet er den indre kamp og splittelse ved at have et ben i flere kulturer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar