torsdag den 16. maj 2019

Inspiration til storebededags læsning

Skal du på forlænget weekendtur, besøge familie, eller bare slappe af derhjemme? 

Uanset hvad dine ferieplaner er, så skal der være plads til fordybelse og tid til at finde ro. Dette kan gøres med en god bog, og derfor har vi fundet dette udvalg frem, af bøger som kan hjælpe dig med at finde din indre ro, i en ellers til tider stressende hverdag. 



Når sindet har fokus er skrevet til mennesker med psykisk sårbarhed og tager hensyn til via råd og vejledning, hvorledes det sagtens kan lade sig gøre, til trods for at hverdagen ofte kan være et svært mål at lykkes med at overleve på grund af overstimulering og følelsesladede situationer.

På en nænsom og behændig måde gives anvisninger på, hvorledes mål kan etableres, gennemarbejdes og indhentes med en succes, som vil være med til at styrke din selvtillid og dermed skærpe din robusthed i forhold til din sårbarhed.

Uddrag af bogen
For rigtig mange psykisk sårbare vil angsten være en skygge, som ligger over ens liv, og som det kan være svært at både forholde sig til, men også at sætte ord på og være konkret over for.
 Med et sind, hvor alle sanser mere eller mindre konstant er modtagelige, og hvor påvirkninger udefra præger ens tanker, vil der løbe en understrøm af angst i både tanke og gerning.
Den generelle angst præger derfor hele tilgangen til tilværelsen, hvorfor den dybere årsag til dens oprindelse kan være en svær opgave at bearbejde konkret.
Det gælder derfor om i første omgang at etablere et fokus, som bevæger sig væk fra denne angst.
At skabe et fokus, som betyder, at sindet bliver optaget og opholder sig i forhold til nogle områder, hvor koncentrationen bliver øget, og hvor din interesse for dine indsatser bliver skærpet i en grad, hvor du mere eller mindre bevidst får fyldt hjernen op med emner, som udskifter dine negative, bekymrende og angstprægede tanker.


Bogen udkommer den 20. maj 2019, og den kan købes hos din lokale bogforhandler, eller på


Når sindet er sårbart giver dig gode råd og anvisninger på, hvordan du ud fra blandt andet etablering af dine ti personlige bud, dine livsprincipper for værdier og normer i livet samt livsprincipper mentalt kan træne dig til en højere grad af robusthed i sindet, som dels kan give dig større livsglæde, dels kan forhindre sygdom i fremtiden.
Styrk din robusthed i sindet, og drag fordel af de styrker, din sårbarhed også indeholder!
 
Uddrag af bogen
Det er muligt, at du får eller har alt under kontrol – at du er organiseret, har systemer til alt, er spot on med hensyn til din produktivitet, har sunde vaner og alt, hvad der hører sig til for at have overblik og kontrol. Tillykke til dig! Lige indtil der dukker uforudsete hændelser op, der ødelægger dit perfekte univers for kontrol. I de sammenhænge kan du opleve angst og usikkerhed, indtil du får kontrollen tilbage.
Men ikke alle ting i livet er mulige at opnå af komfort og kontrol over. Dødsfald, sygdom, uheld, kriser er alle eksempler på hændelser, hvor livet ikke er til at kontrollere, hvilket kan skabe kvaler for dig, som søger evig stabilitet.
Løsningen kan være at acceptere dette faktum og derfor træne dig selv i at acceptere den ukontrollable karakter af ethvert øjeblik.

Bogen udkom maj 2018, og den kan købes hos din lokale bogforhandler, eller på



3 år, 7 måneder og 26 dage er en dagbog af tanker, problemstillinger og situationer set indefra med en stressramts øjne. Den er til både skræk og advarsel for folk, der har symptomer på stress, til pårørende, der ikke kan forstå, hvorfor deres nærmeste pludselig reagerer anderledes end sædvanligt, arbejdsgivere, der burde lære stresshåndtering, til socialrådgivere eller sagsbehandlere eller bare mennesker, som vil have en større viden om, hvad der sker i hovedet på en stressramt. Den er en beskrivelse af, hvor nedbrydende samfundet er skruet sammen for stressramte, og hvor godt et helbred det egentlig kræver at være syg, hvis man vil have en chance for at komme ovenpå igen.

Uddrag af bogen
Jeg er konstant ør, fraværende, trist til mode, og strandturene hjælper ikke det helt store længere. Min hukommelse og koordinationsevne er ikke eksisterende, og jeg ligger vågen om natten med forfærdelig uro og tankemylder. Alt kører bare rundt i hovedet på en, også øjnene, og man er ikke selv herre over, hvad man tænker. Tankerne behøver ikke at have noget med arbejdet at gøre, det kan sagtens være episoder fra ens barndom eller ungdom (ikke nødvendigvis negative), men også tanker om mine bedsteforældre, om kælketure i Marbæk eller leg nede i baggården som 4-5-årig – noget underligt forvirrende mylder, som ikke vil stoppe. Jeg er nødt til at melde fra. Stoppe arbejdsprøvningen og jobplanen uanset konsekvenserne, ellers dør jeg simpelthen. Jeg er totalt udmattet, kan ikke hænge sammen og hverken rumme mine nærmeste eller mig selv – jeg vil bare have freeeeeddd og tænke på absolut intet! – Kun koncentrere mig om at trække vejret dybt ned i maven og prøve at tænke positive tanker. I den forbindelse skal jeg jo så igen til lægen. Han synes, at det er ærgerligt, at jeg er sygemeldt fra arbejdsprøvningen, og kan ikke forstå, at jeg ikke snart får det bedre.


Bogen udkom juni 2018, og den kan købes hos din lokale bogforhandler, eller på

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Månedens forfatter - december 2024

Månedens forfatter er Helle Marianne Dyrholm Helle har udgivet to bøger 'EN, SOM BARE ER DER' og 'JONAS OG DRAGENS KLØER.' ...

Populære indlæg