tirsdag den 8. juli 2025

Ugens anbefaling - uge 28

I denne uge anbefaler Forlaget mellemgaard 'GÅ IKKE UDEN AT SIGE FARVEL - En roman om tilværelsens truende tryghed', der er skrevet af Jørgen W. Frøhlich



Gå ikke uden at sige farvel er en medrivende beretning om menneskers vej fra tragedie til storhed.
En aldrende far og hans søn rammes af stor sorg og ulykke i forbindelse med flere tragiske dødsfald. 
De reagerer vidt forskelligt på ulykkerne. Den ene med dyb depression, den anden med ren overflade og fornægtelse, men de hjælpes begge op af malerkunst i et generationsfællesskab, der snart giver plads til både parforhold og succes. 
Fra et dysfunktionelt levnedsløb tynget af sortsyn og skyld ser vi nu ind i en lysende morgendag med kunst, farver, glæde – og ærgerrighed. 
Ud over sine dybdepsykologiske perspektiver med skam og vrede, håb og nydelse retter romanen et finurligt blik på den etablerede kunstnerverdens snobberi og rygklapperi.
Gå ikke uden at sige farvel kan læses som en selvstændig roman, men også som en forlængelse af den anmelderroste Pigen på balkonen, der udkom i 2023.


Uddrag af bogen
Allerede på hjørnet af Kronborgvej overmander det ham atter, dette ”det”, som han senere navngiver ”sine symptomer”, der giver åndenød og rystelser. Han bliver bange, mærker hjertet banke stadig heftigere gennem vindjakkens tykke for. Det er ikke, fordi han er gået for stærkt. Tværtimod. ”Det er indbildning, det er indbildning, du fejler ikke noget, du har lægens ord.” Erland tager sig til hjertet. Jo, den er god nok. Det dunker helt løbsk.
  Han støtter sig til skiltet mod færgerne, gisper efter vejret og føler, at han skal dø. 
Med klaprende tænder vakler han hjem, når mirakuløst og velbeholdent at blive lukket indenfor hos Leonard, hvorpå han klasker ned i tremmesofaen, der mister sine læderstropper med et knald. 
– Det er hjertet. Jeg tror, jeg er ved at få et hjerteslag. Det banker, prøv selv at mærke, Leonard, gisper han. Det er faretruende, siger han og rokker uroligt i sædet.
– Pjat, så længe du kan mærke dit hjerte slå, er du i den grad i live, lyder svaret.



Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk

tirsdag den 1. juli 2025

Ugens anbefaling - uge 27

 I denne uge anbefaler forlaget mellemgaard bogen, 'MIRAKELMAGEREN', som er skrevet af Pernille Kroghøj og Aya Kasswani.



Om bogen:

Hvad gør os til dem, vi er? Og tør vi bryde ud af de rammer, vi har sat for hinanden – og os selv? 

Mirakelmageren møder vi en verden, der både rører hjertet og sætter tankerne i gang. Med intense følelser som skyld, skam, sorg og håb udforsker romanen de usynlige barrierer, der skiller os som mennesker – og de forbindelser, der alligevel binder os sammen.

Med en unik blanding af humor, varme og alvor kaster Mirakelmageren lys på alt fra skjult mobning til menneskets søgen efter magt og mening. Mirakelmageren rummer en skarp diskussion af social ulighed, minoritetsgrupper og konsekvenserne af vores handlinger, der fastholder det danske samfund i en “dem og os”-kultur. Hvordan påvirker vi hinanden? Er spiren til det onde i os? Opretholder vi vanetænkningen om, hvad der er rigtigt og forkert samt godt og ondt? Og tør vi bryde fri for at finde vores autentiske selv?


Bogen kan købes på mellemgaard.dk



Månedens forfatter - juli 2025



 Månedens forfatter er Camilla Rasmussen, som har udgivet bogen, 'EN NY VERDEN'.



Om bogen: Efter en måned i Paris rejser det unge, nygifte par Margaret og Samuel tilbage til New York. De går med en drøm om et opgør med den klasseopdelte verden, og med den drøm i hjertet går de ombord på Titanic i Cherbourg. Rejsen over Atlanterhavet bringer både åbenbaringer, nye bekendtskaber, glæder og sorger. Margaret og Samuel rives fra hinanden, da skibet forliser, men er et forlist skib ensbetydende med et forlist ægteskab? En ny verden er første bog i serien om Margaret Holm og første bog om vejen mod en ny verden.



Forfatterens egne ord:
Mit navn er Camilla Rasmussen, og jeg er 34 år. Jeg er født og opvokset lidt uden for Herning i et lidt kaotisk hjem til tider. 

Jeg begyndte at skrive allerede som 12-årig, hvor jeg skrev små historier om, hvordan jeg havde det indeni. Jeg begyndte også at læse rigtig meget, og bøgerne blev generelt mit frirum. Det at leve sig ind i en anden verden eller et andet liv, har hjulpet mig meget psykisk. 

Som 27-årig begyndte jeg på at researche til 'En ny verden' og skrev også første udkast til bogen. Jeg havde en drøm om at få den udgivet og få lov til at skrive flere, for den lagde lidt op til at skulle fortsætte. Første udkast blev færdig, og så nåede jeg aldrig længere, for så blev jeg gravid. Graviditet og det at være mor fyldte alt de efterfølgende år. 

Efter at have brugt tre år på at hjemmepasse min datter, sprang jeg omsider ud i projektet at blive forfatter. Jeg satte mig foran min computer og skrev. Skrev og skrev og skrev, og efter en halvt år var min første bog færdig. Da den var blevet udgivet, kom jeg i tanke om 'En ny verden, som "lå i skuffen" og ventede på at blive udgivet. Hele efteråret 2024 gik med at redigere den, og i november var mit drømme-projekt omsider klar. 

Jeg har oplevet virkelig meget støtte fra især min mor. Lysten til at skrive har været der, fra jeg var teenager, men det er først nu, efter jeg har rundet de 30 år, at jeg omsider er kommet ud med noget, som jeg føler mig stolt af at udgive. Min kærlighed til bøger kombineret med en underlig trang til at skrive er resulteret ud i, at jeg nu har udgivet første bog i en bogserie og ihærdigt arbejder på nummer to. I lang tid har jeg gået med lavt selvværd og en opfattelse af, at alt var min skyld. Efter jeg begyndte at skrive, har jeg fundet en ro og selvaccept. 

Kærlighed og lyst til at skrive, udspringer af kærlighed til bøger i det hele taget og lysten til at læse. 
Jeg skriver hvad jeg føler og lægger utroligt meget hjerte i en bog. Min serie kræver også en masse research, så den bliver en god kombination af det, jeg elsker mest. En god, historisk/faktuelt korrekt bog krydret med kærlighed både i bogen og til bogen. 

I dag bor jeg sammen med min mand og vores datter på 4 år. Vi bor i en by nær Horsens og har et stille og roligt liv. Jeg er stadig hjemmegående og bruger mange formiddage på at skrive. Men selvom min kærlighed til bøger og til at skrive fylder meget i mit hjerte, så er tiden med min datter og min mand den mest dyrebare og vidunderlige. Så livet som forfatter kan være mange ting. Det kan være en dedikation og fuldtidsstilling. Men det kan også være en drøm, man udlever, og som man går helhjertet ind i samtidig med at livet som familie sættes i første række. 

Hvis jeg skal beskrive det at skrive med ét ord, så er det kærlighed. Kærlighed til at skrive, kærlighed til familien, kærlighed til historien og kærlighed i sin reneste og fineste form. 

Så går du med en historie i hjertet, så skriv! Jeg har kun gymnasial uddannelse, men jeg har ikke brug for mere. Jeg blev forfatter ved at lytte til mit hjerte, og selvom det lyder som en kliché, så er det ikke desto mindre sådan, jeg blev forfatter. Og hvis jeg kan, så kan alle. 

mandag den 23. juni 2025

Ugens anbefaling - uge 26

 I denne uge anbefaler forlaget mellemgaard digtene, 'BROMBÆRÅR', som er skrevet af Lena la Cour Pind.




Om digtene:

Digtene er naturdigte med dagligdagsepisoder indimellem. Men selv i disse er naturen på spil i sproget, i baggrunden og som en konstant, der følger forfatteren, som oplever livet som mor og menneske med de heldige og uheldige situationer, der følger med. Det sensitive, det sårbare sind er hele tiden en følgesvend. Og et stænk humor i ny og næ. Livet er smukt. Livet er indviklet og kan stikke. Men livet er ofte sødt. Livet er og var de brombærår.

Uddrag af bogen: 

Brombær kom med 
tiden
i vores hænder 
begyndelser uden mål
mig og barnets blik
det var frit og vildt                              
buskene lå langs vejen
med bly og biler 
den var mere som dyr
på savannen brølende 
vi hørte kun hjertet tromme 
trak næsten ikke vejret
sådan kunne vi smage 
himlen der omfavnede
syrlige skyer i små sorte
bobler mellem torne
vi lagde dem i plasticposer
brombærår uden rifter
det var sådan vi levede

Bogen kan købes på mellemgaard.dk


mandag den 16. juni 2025

ugens anbefaling - uge 25

I anledningen af, at Tour de France nærmer sig, anbefaler forlaget '40 utrolige historier fra Tour de France'.


Om bogen:

Alle mennesker kender Tour de France. Det franske etapeløb er noget særligt. Folk, der ikke er tæt på sporten, sætter ofte lighedstegn mellem cykelsport og Touren.

Men hvad er det, der gør Tour de France til noget specielt? Nu om dage er det selvfølgelig den enorme mediedækning, der følger med løbet. I en sommerperiode, hvor der oftest ikke sker så meget andet, er Tour de France godt stof for de fleste medier.


Men der er også noget andet ved Tour de France: Der er historien bag de store dramaer, vildskaben, viljen til offer, heltene, skurkene og de store bedrifter. Men også de tragiske skæbner og de store skandaler.

Historien om Tour de France er spækket med utrolige historier. Om at blive forgiftet, om at hugge en tå, om alkohol, om at tage sin cykel på nakken, om borgmesteren, der kom for sent, om styrt, sygdom, selvmord og rigtige meget andet. Nyd 40 af de mest utrolige historier fra Touren i denne bog.


Uddrag af bogen: 


Om aftenen efter Tour-sejren var kommet i hus, tabte han alt, han havde vundet i Touren. Det gjorde han i terningspil! Det var dog ikke det store problem for Trousselier. “Der er altid et Tour de France mere at vinde,” sagde han. 

Resultatet blev, at rytteren i den gule førertrøje måtte køre de sidste 100 kilometer af etapen på en damecykel, der var markant for lille … men lykkedes faktisk med at forsvare førertrøjen, som han siden beholdt hele vejen til finalen i Paris.

Han fik derfor skåret sin tå af! Det fik han arrangeret, at en læge gjorde, da feltet var tæt på hans hjem i Nice, og der var hviledag i Touren.


Bestil bogen på mellemgaard.dk

tirsdag den 10. juni 2025

Ugens anbefaling - uge 24

 I denne uge anbefaler forlaget mellemgaard bogen, 'Never have I ever', som er en engelsk bog skrevet af Lisa Metz.



Om bogen:

Every three months, 24-year-old chef Abigail meets up with her two chef friends, Russ and Eli, where they take turns setting challenges for one another. This time, it’s Abigail’s turn, and her challenge is a bold one no sex for the next three months. With that in mind, she embarks on a journey that takes her to a high-stakes culinary competition and a new life in Seoul, South Korea. Sticking to the challenge seems easy enough—until she crosses paths with K-pop idol Taki, who is more than willing to put her self-control to the test.
Never have I ever was originally written as a fanfiction inspired by the world of K-pop, blending humor, drama, suspense, romance, and erotica into an irresistible story.

Bogen kan købes på mellemgaard.dk

mandag den 2. juni 2025

Månedens forfatter - juni 2025

Månedens forfatter er Line Fihl, som har udgivet bogen, 'Pyha, det er hårdt at være forælder'.






Om bogen: 
Som forælder til et barn med særlige behov kan man så nemt føle sig ensom, forkert, magtesløs. Det kræver usigeligt meget at bevare roen, når ens barn får en nedsmeltning. Eller at kunne holde 24/7 til alt, hvad der er behov for af hjælp og specialpædagogik. Det er så vigtigt at kunne spejle sig i andre, og det kan være svært, når ens hverdag er fyldt med andre problematikker end flertallets. Som mor til to børn med særlige behov ved jeg alt om det. Jeg har været fyldt af selvbebrejdelser og en dominerede følelse af ikke at slå til. Denne bog vil italesætte det svære og skamfulde. Samtidig handler den om os forældres trivsel og følelse af mestring. Bogen vil komme med værktøjer til, hvordan vi kan skabe flere ressourcer, så vi kan blive mere robuste forældre. Så vi kan sænke vores stress, møde os selv omsorgsfuldt og lære egne styrker at kende.





Forfatterens egne ord: 
"Jeg hedder Line Fihl, og jeg har skrevet den bog, jeg selv manglede for år tilbage, da jeg stod i den svære og udfordrende situation som mor til to børn med særlige behov. Hvor jeg var træt, stresset og i sorg over ikke at kunne få mine børn i optimal trivsel. Hvor jeg følte mig alene og skulle klare rigtig mange ting selv i en presset hverdag. I de sidste næsten to årtier har jeg lært så meget og fundet så mange metoder til at blive stærkere og finde min indre superpower, så det lykkes at løfte opgaven som mor. Den viden vil jeg så gerne formidle til andre, så de kan få gavn af mine dyrekøbte erfaringer. Dette i håbet om, at deres vej derved kan blive lidt nemmere. Jeg håber meget, at den kan bringe forståelse, håb og lindring i alt det svære, som forældre til børn med diagnoser så ofte står i.
Jeg har selv følt, at jeg fik brug for at kunne mere som mor. Jeg måtte lære, hvordan jeg bevarede roen i højstresssituationer. Hvordan mit nervesystem kom ned i ro, når mine børn fik en nedsmeltning. Hvordan jeg kunne hvile mere i mig selv. Mærke mig selv bedre og kunne være til stede med et større nærvær. Så jeg bedre kunne sætte grænser på en tydelig og klar måde, som der blev lyttet til. Hvordan jeg fik energien til at kunne holde både på den korte og lange bane. Hvordan jeg fik overskud til at kunne nyde forældreskabet bedre og grine sammen med mine børn, også når det var svært. Jeg har skrevet denne bog for at få den viden ud til andre.
Jeg arbejder til dagligt som psykolog, og har brugt mine erfaringer fra mit arbejdsliv både ift., hvad der virker i mine terapier, i forældrearbejdet i forbindelse med udredninger af børn med diagnoser, ift. at analysere, hvad der opbygger forældrekompetencer og i visualiseringsøvelser.  Det har virket på mig. Mine børn er nu teenagere og er i trivsel. Jeg er glad og kan være mor på en måde, hvor jeg bedre kan holde til det hele og ikke i samme grad at komme til at overforbruger mig selv. Det giver en positiv spiral af tilfredshed og mere energi.
Bogen kan give noget til alle forældre, og kommer med konkrete værktøjer til at styrke talrige aspekter ved det at være forælder. Det er en letlæselig bog med praktiske øvelser og trin til at opbygge flere ressourcer til at stå stærkere som forælder. Bogen går lige til kernen, og jeg har gjort mig umage med at holde den på under 150 sider, så den er overkommelig at læse. Samtidig kan forældre, der ikke har tid, dele bogen op i små bidder og læse bare lidt hver aften. Lave en lille ændring, og så en til, så de hen ad vejen ender med at stå et andet sted.
Bh. Line"


Ugens anbefaling - uge 23

 I denne uge anbefaler forlaget mellemgaard en debutudgivelse, 'SELVMOR', som er skrevet af Jonas Gadegaard.


Om bogen:

Han har forudsætningerne for et på papiret godt liv. Han er privilegeret. Han er duelig. Han er ung. Han får dækket alle sine materialistiske behov. Han har endda venner og familie. Alligevel sidder han derhjemme en fredag sommeraften og overvejer at tage sit eget liv. 
I forlængelse af personlige tanker om ensomhed, selvhad, skuffelser, sorg og weltschmerz reflekterer han også over flere af selvmordets tabuer. Hvad driver folk til at gøre det? Hvilke overvejelser ligger der bag rent logistisk? Og giver det i virkeligheden lige så meget mening at vælge døden, som det gør at vælge livet? Midt i tankemyldret prøver han sideløbende at finde svar på endnu ubearbejdede spørgsmål omkring sin mor, der tog sit eget liv 25 år forinden.

Uddrag af bogen: 

Det betyder intet
Hvordan det ser ud udefra
Vi ved aldrig hvordan hinanden har det
Hvad vi tænker
At vi lider
-
Jeg har mine årsager
Hvad var hendes?

Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk

onsdag den 28. maj 2025

Ugens anbefaling - uge 22

I denne uge anbefaler forlaget mellemgaard en fantastisk malebog, 'KAAD's UNIVERS', der er skrevet af Camilla Kaad.


Om bogen: 

Velkommen til Kaad's univers. Bogen indeholder 86 skønne motiver, som bare venter på at blive farvelagt. Alt, hvad der er godt for øjet, er godt for sjælen – så find farveblyanter og tusser frem, og farvelæg med dine egne yndlingsfarver.

Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk 

tirsdag den 13. maj 2025

Ugens anbefaling - uge 20

 I denne uge anbefaler forlaget mellemgaard en skøn fantasy, 'Jagten på Bellas forsvundne skat', der er skrevet af Mikkel B. Kiel.


Om bogen

Byen Bella er under angreb, og i et sidste desperat forsøg på at beskytte dens skatte og hemmeligheder sender guvernøren Hammer en ung kriger ved navn Robin afsted med byens rigdomme for at gemme dem på en ukendt ø. Fyrre år efter får Tekla og Markus et uventet spor om den for længst forsvundne skat, og de sejler ud med elveren Helven for at finde den. Men fortiden glemmer ikke så let, og mange prøvelser venter dem ude i horisonten.

 

Uddrag af bogen
Et stort vildsvin stod i skovkanten og så sultent fra hende til bålet. Grisen var næsten to meter lang, og spidserne af de stride sorte børster befandt sig i samme højde som Teklas øjne.
”Du kan tro nej, Jeg har slidt og slæbt hele dagen for at finde den mad,” sagde Tekla til det store dyr. ”Ibritot!” forsatte hun og begyndte at forme ilden til en kugle.
”Tekla, kom væk derfra!” råbte Felix.
”Men den vil tage vores mad,” protesterede hun. 
”Det er meget muligt, men der er kun mange få ting i denne verden, der er værre end et stort, vredt vildsvin, men en af de ting er helt sikkert et stort, vredt vildsvin med ild i,” indvendte han.

onsdag den 7. maj 2025

Ugens anbefaling - uge 19

I denne uge anbefaler Forlaget mellemgaard 'RUMLERILLER - og andre rystende historier', der er skrevet af Ib Worm.



Rumleriller - og andre rystende historier indeholder otte noveller og fire digte om det at være på vej.

Her er der spøgelsescyklister på Storebæltsbroen, en brændende blodbøg, en tur op ad Cerro de la Muerte (Dødens bjerg) og et besøg i de svenske skove for at finde friske svampe. Det rasler og rumler altid på livets snoede landevej. Det gør det også i disse bevægende fortællinger.


Uddrag af bogen
Den røde sportsvogn kørte igen langsomt. En modkørende bil passerede dem i et lyshav, og Atlas kunne irriteret konstatere, at de unge lapsedrenge piskede en stemning op. Chaufføren lod sportsvognen speede op for så sekundet efter at bremse blødt ned igen. 
Han havde ikke noget valg. Med foden på speederen trak han igen ud i overhalingsbanen. Denne gang nåede han næsten forbi, før den røde sportsvogn gassede op igen og kørte op på siden af dem. Atlas forsøgte at gøre tegn til dem om, at Silke var fødende, ved at pege ned på hendes tykke mave, men i stedet havde den ene unge mand på bagsædet af den røde sportsvogn syntes, at de skulle nyde synet af et par blege danske balder, der blev smækket op i omkredsen af et nedrullet bagsædevindue.



Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk

torsdag den 1. maj 2025

Månedens forfatter - maj 2025

Månedens forfatter er Lykke Baszkiewicz, som har udgivet bogen, 'Da Freddie flyttede ind'.



Om bogen: Sebastian får langt om længe lov til at få en hund, og på dyreherberget falder valget på en mops, der hedder Freddie. Men det er ikke en helt almindelig hund, Sebastian og hans familie får med hjem. Den kan nemlig tale, elsker pizza og gyserfilm og vil hellere sove i Sebastians seng end i sin hundekurv. Der er bare ét problem: Sebastian er sikker på, at hans forældre vil sende Freddie tilbage til dyreinternatet, hvis de finder ud af, at han kan tale.

 

Illustreret af Anne Mette Olsen.


Forfatterens egne ord: Mit navn er Lykke Baszkiewicz og jeg har netop udgivet min første børnebog. Jeg er uddannet lærer og har arbejdet med børn og læsning i mange år, og har lagt mig i selen for 
at finde bøger der passer til børnenes interesser og samtidig udvider deres horisont. Jeg har altid haft en god fantasi og haft svært ved at forstå, når mine elever ikke kunne få gang i en historie. Når først et frø er plantet, spirer det ud af kontrol og vokser og vokser. Bogen “Da Freddie flyttede ind", blev til som en nødløsning. Som konsekvens af en stressreaktion kunne jeg ikke læse bøger for mine børn. Ordene ville ikke blive på linjerne,
men hoppede rundt.

Læsning har dog altid været en af hjørnestenene i vores samvær, så ingen historier var ikke 
en mulighed. Sammen med min søn blev Freddie altså til. Og da han først var skabt, var han svær at holde tilbage. Han har aften efter aften stoppet indbrudstyve, fundet forsvundne børn, slået hårdt ned på mobbere og har været med på ferie ved kysten, - men det er alt sammen bøger til en anden gang.

Bøger kan så meget. De skaber ro, fantasi og fokus på en helt særlig måde måde. Mens 
man bliver underholdt af film og Youtube, kan man sagtens tale med andre, bygge med Lego eller slå hjernen fra og lade sig underholde. Når man læser en bog, er man nødt til at fordybe sig i historien, høre stemmerne for sit indre øre, selv danne billederne og give sig tid til at genlæse, hvis der var noget man ikke forstod. Derfor kræver det, at indholdet er fængende, underholdende og spændende. Det forpligter at skrive en børnebog! Hvad nu hvis det bare bliver endnu et bevis på, at “det er så keeedeligt at læse”? Sikke en angstprovokerende tanke!

Indholdet i bogen, Sebastians tanker og sproget er baseret på de mange tanker og 
bekymringer, der er kommet til udtryk i samtaler jeg har haft med børn, både i skolen og i fritiden. Der er så meget vi voksne ikke forstår, og noget af det sætter Sebastian fokus på.

tirsdag den 15. april 2025

Ugens anbefaling - uge 16

I denne uge anbefaler Forlaget mellemgaard 'SKYGGEBARNET - Når moderkærlighed bliver til had', der er skrevet af Malou Alstrøm.
Om bogen: Jo… Alle sagde, det var min skyld. Havde mareridt i 10 år. Ingen hjalp mig. Var så ensom, præget af volden på min skrøbelige sjæl. PTSD som teenager. Du gjorde mig uønsket i mit eget liv. Jeg var ikke din søn, og kun ham ville du. Han var alt, hvad du ønskede dig. Den tomme succes, som du avlede på. Jeg var aldrig god nok, fordi jeg var din datter, et hunkøn. En succes. Aldrig ønsket. Aldrig ville have mig. Kun en ting at misbruge for din egen fornøjelses skyld. Du vidste præcis, hvordan du skulle ramme mig: på min længsel efter min egen mor. Knus, kram og anerkendelse. At jeg er din datter. Du fik mig til at føle mig beskidt og uelsket. Kun en død ting. Forladt … Nu skal jeg leve. Jeg vil leve. Jeg er en overlever …
Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk

torsdag den 10. april 2025

Ugen anbefaling - uge 15

I denne uge anbefaler Forlaget mellemgaard 'SHAKESPEARE - Den største poet til alle tider', der er skrevet af Aase Paaskesen Schimdt.
Om bogen: Det er vigtigt at have kendskab til litteraturens klassikere. En af de helt store er William Shakespeare. I denne grafiske biografi og tekstsamling får du indblik i og kendskab til forfatterens tid og værk på en let tilgængelig måde, uden kompromis med seriøsiteten. Der er tekstuddrag fra forfatterens værker og fortolkninger og tegninger, der hjælper med forståelsen. Der stilles spørgsmål til, hvordan en handskemagers søn i 1600-tallet kan være i stand til at besidde så megen indsigt i det menneskelige sjælelivs følelsesmæssige kringelkroge. Dramaernes karakterer legemliggør følelsestilstande som magtbegær, misundelse, ondskab, gerrighed og himmelstræbende kærlighed, så man overbevises om, at det menneskelige sind er ens i 1600-tallet og nu i det 21. århundrede.
Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk

torsdag den 3. april 2025

Ugens anbefaling - uge 21

I denne uge anbefaler forlaget mellemgaard en spændende bog om selvudvikling, 'THIS IS THE WAY. VEJEN TIL LIVET ', der er skrevet af Morten Jessen.





Om bogen:

This is the Way er mere end en bog – det er en vej til personlig udvikling, mental styrke og fysisk balance. Inspireret af stoicismens tidløse visdom og forfatterens egne erfaringer som soldat, kriger og overlever tilbyder bogen praktiske redskaber og inspirerende indsigt til at overvinde livets udfordringer.

Fra disciplinerede træningsmetoder til dyb refleksion over sindets kraft og naturens helende evner guider This is the Way læseren mod en dybere forståelse af sig selv og sin plads i verden. Bogen er en opfordring til at tage kontrol over sit liv og finde vejen til harmoni, uanset hvilken modgang man står over for.

Tag med på en rejse gennem mod, disciplin og visdom – og find din egen vej.

 

Uddrag af bogen:
Disciplin er frihed. Det er ikke altid de ydre omstændigheder, der former vores liv, men hvordan vi vælger at reagere på dem. Vejen til styrke begynder med en forståelse af sindets kraft og kroppens potentiale. Stoicismens tidløse visdom lærer os, at vi altid har et valg – at tage kontrol over det, vi kan, og lade resten gå.

Med dette som udgangspunkt inviterer This is the Way dig til at udforske din indre kriger og finde vejen til en stærkere, mere balanceret version af dig selv.

Ugens anbefaling - uge 14

I denne uge anbefaler Forlaget mellemgaard 'Dragens stav', der er skrevet af Pia Kjær.
Om bogen: Hanne lever i sin egen verden med sit elskede tv. Hun bliver fanget i sine egne drømme og i en anden verden, men hun vil i virkeligheden gerne hjem. Hun skal nu lære at bevæge sig i en verden, hvor alt kan ske. En verden fuld af væsner som elvere, dværge og drager, hun aldrig har set før. Livet er hårdt, når man ikke tør stole på nogen eller på sig selv.

Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk

Ugens anbefaling - uge 18

I denne uge anbefaler Forlaget mellemgaard 'JAGTEN PÅ DEN TYSKE FORBINDELSE', der er skrevet af Peter Grydehøj.
Om bogen: Et omfattende researcharbejde danner grundlaget for denne dokumentariske fremstilling af en families dramatiske oplevelser i et tidsmæssigt spænd fra første verdenskrig, over mellemkrigstiden til anden verdenskrig – og tiden umiddelbart efter. I jagten på historien om, hvad der reelt skete med de involverede personer i bogen, får du en indsigt, der langt overgår, hvad man hidtil har haft viden om. Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk

Ugens anbefaling - uge 17

I denne uge anbefaler Forlaget mellemgaard 'HOTEL FÆRGEGAARDEN - Med udsigt til verden', der er skrevet af Henrik Enemærke.
Om bogen: Dette er historien om to søstre Hansigne og Anne, som for 167 år siden udfordrede en mandsdomineret verden, og skabte en drøm, en vision og gjorde den til virkelighed. De åbnede deres egen ”Restaurant Faaborg” den 1. maj 1857 og senere med udvidelsen til gæstgiveri frem til det egentlige hotel. Det var ikke normalt ej heller muligt for kvinder, at de i 1860’erne kunne blive selverhvervende, selvom de havde formue, og der måtte også to mandlige værger til, før en endelig handel om et matrikelnummer. kunne underskrives, og søstrene kunne starte deres egen første virksomhed. I alle årene har skiftende hotelejere og bestyrere sat deres personlige præg på hotellet, både på facaden samt i indretningen og interiøret. Men ånden fra den spæde hotelstart til opblomstringen i 1890’erne, hvor skænkestuen blev skabt med Carl Knippels total dekoration med den berømte buffet og maleriet af ”pigen ved lågen”, med besøg af mange tusinder af gæster i mere end 100 år, har for længst bevist stedets berettigelse. Denne ikoniske hotelbygning fra midten af 1800-tallet, tegnet af Faaborgs mest kendte bygmesterfamilie (H.J. Lang), står foran Faaborgs mest berømte bygning fra middelalderen, Klokketårnet, som er et særligt symbol og uundgåeligt vartegn for Faaborg, hvad enten man kommer fra land- eller vandsiden.

Bogen kan selvfølgelig købes på mellemgaard.dk

MÅNEDENS FORFATTER

APRIL 2025

KELD JENSEN

Om bogen:

Novellerne er et nostalgisk tilbageblik på personer og hændelser fra 1940’erne og frem til ca. 1966. En enkelt novelle er ren fiktion – en anden er fiktion på baggrund af egne oplevelser. Resten af novellerne læner sig tæt op ad sandheden, hvorfor nogle navne mv. er ændret af hensyn til nulevende familie, og mange af hændelsernes detaljerede forløb er i sagens natur opdigtede, men efter min klare overbevisning meget tæt op ad, hvad der skete og blev sagt underbygget af egne oplevelser og vidneudsagn fra dengang.  

Jeg har tilstræbt at skabe en novellesamling, som er underholdende og let læst. Men bag humoren lurer alvoren!

Bogens indhold tror jeg vil sige alle aldre noget. De unge får et indblik i tilværelsen for op til 80 år siden, og de ældre vil nikke genkendende til mange detaljerede oplysninger implementeret i historierne.

Det har været en fornøjelse at skrive – håber det er ligeså at læse!         

 

Om forfatteren:

Keld Jensen ville gerne have været journalist, men ingen elevplads var ledig efter realeksamen. Efter handelseksamen blev han uddannet revisor. Ansat ved skattevæsenet og herefter 38 år som assurandør. På hobbyplan har han gennem årene skrevet mange revyer og diverse andet. Debuterer her i sin tredje alder som forfatter. En drøm er gået i opfyldelse!

 

Forfatterens egne ord:

Man bliver ikke altid det, man gerne vil. Da jeg gik i Realskolen, skrev jeg mange stile, der blev rost og

læst op af dansklæreren. Fantasien har jeg altid haft, og som knægt digtede jeg vilde og uhyggelige fortællinger, der kunne underholde mine venner. Jeg tænker i billeder – eller rettere sagt, kører der en indre film, som fortæller den historie, jeg ønsker at nedfælde på papiret eller fortælle på anden vis. Det at skrive har altid haft stor betydning for mig, og derfor ville jeg gerne have været journalist. Det kunne så ikke lige lade sig gøre dengang, så det blev i stedet en verden fuld af tal, og så fik jeg afløb for min skrivelyst gennem forfatter til amatørrevyer og som professionel sang- og taleskriver. Men drømmen var der hele tiden – drømmen om at skrive en bog og blive forfatter! Det er jeg så blevet nu i min 3. alder, og det er jeg glad for!

Bogen er for en stor dels vedkommende bygget på erindringer op til 1966 med oplysninger og fortællinger fra familie og venner om tiden helt tilbage fra begyndelsen af 1900-tallet.

En enkelt novelle er ren fiktion. Jeg ville finde ud af, hvad en mærkelig musiker egentlig var for en person. Det løb helt af med mig – det blev en meget uhyggelig fortælling! (- Som jeg egentlig mener lykkedes godt ) Jeg er 76 år, men holder hoved og helbred vil jeg gene skrive 2–3 bøger mere i et tempo på 1 bog om året. Handlingerne er begyndt at køre som film inde i mit hoved!


torsdag den 6. februar 2025

Månedens forfatter - januar 2025

Månedens forfatter er Monica Jonasson.
Monica Jonasson debuterer med Maleren fra Montmartre.
Om bogen: Maleren fra Montmartre er en fortælling inspireret af maleren Charles Adolphe Bischoff, der i 1889 rejser til Montmartre i Paris for at hellige sig kunsten. Det er en fortælling om kunstens pris, ensomhed og den store kærlighed til kunsten. Malerens mæcener, der er blandt de mest toneangivende kunstnere og kunstskribenter i Paris i begyndelsen af det 20. århundrede, får en afgørende betydning for hans kunstneriske karriere. Vi er i Montmartre, hvor en kunstnerkoloni har bosat sig for at bo billigt. Charles Adolphe Bischoff maler en kort overgang på Le Bateau-Lavoir, som var et mødested for en gruppe fremragende kunstnere. Her møder han tidens kunsthandlere, teaterfolk og malere. Bogen bygger på noter, breve og anmeldelser.
Forfatterens egne ord: Jeg modtog for mange år siden tre kasser fyldt med noter, breve, anmeldelser, tegninger, akvareller m.m. fra mine afdøde franske oldefar, maleren Charles Adolphe Bischoff. Gennem flere år brugte jeg mine ferier i mit undervisningsjob på at oversætte disse mange papirer, og der tegnede sig hurtigt en interessant historie om kunsten, kunstneren og kunstnerlivet i Paris i begyndelsen af det 20.århundrede. Jeg fortsatte mit research ved at rejse i kunstnerens fodspor som kunstnerinde. Jeg valgte at skrive Maleren fra Montmartre, som er inspireret af maleren Bischoff og hans liv, fordi jeg qua min "skrift", mit personlige forhold til kunsten og gamle noter har ønsket at vække kunstnerne og kunstnermiljøet i Montmartre til live. Jeg har bygget tematikken op omkring en familie, stedet, naturen, lyset og hverdagen. Og så naturligvis kunstnerens længsler.
Dbh Monica

Ugens anbefaling - uge 28

I denne uge anbefaler Forlaget mellemgaard 'GÅ IKKE UDEN AT SIGE FARVEL - En roman om tilværelsens truende tryghed', der er skrevet ...

Populære indlæg