tirsdag den 16. marts 2021

Erindringer du bare ikke MÅ gå glip af


Erindringer og Journalistik


På Forlaget mellemgaard udgiver vi som bekendt et hav af forskellige bøger. En af de ting vi er stolte af, er at kunne bringer jer fantastiske historier fra "almindelige" menneskers ualmindelige liv. Og er der nogen der kan fortælle historier som en dygtig journalist?

De to vi præsentere for jer i dag er:


Hasse Boes: "Rugbrøds journalistik blandt stjerner."

Ole Skoubos "Et liv med fodbold og journalistik".


_________________________________________________________________





Rugbrøds journalistik blandt stjerner



Oplev Jimi Hendrix, Rolling Stones og Duke Ellingtons big band for fuld udblæsning. Hasse Boe interviewer også Elton John, Roger Whittaker, Dorthe Kollo, Birthe Kjær og Brødrene Olsen om deres mål. Forfatteren formår at få Birgit Lystager, Monica Zetterlund, Hannah Bjarnhof og Karl Stegger til at åbne deres hjerter. Rugbrødsjournalistens ungdom opleves, og han tager læserne på en forrygende tour de force i Aarhus 1964-73. Oplevelser med stjernerne causerer Hasse Boe videre på med autentisk skriveglæde, engagement og humor. Vi møder også hans læremestre Pedro, Thomle og rækken af journalister og pressefotografer, skøre sjæle og halvstuderede røvere på Demokraten indtil avisens død i 1974.

En ung studerende spørger forfatteren: Hvordan bliver man en stærk journalist? Alverdens elektronik med pc, websites og smartphones er sekundært. Menneskelige egenskaber som nysgerrighed, empati og balance mellem frækhed og ordentlighed er afgørende, skriver Hasse Boe efter hans egen karriere i aviser, radio og tv.




Et liv med fodbold og journalistik

I Et liv med fodbold og journalistik fortæller Ole Skouboe om sit fascinerende liv i fodbold, hvor han har været på banen i en række lande i mange forskellige sammenhænge. Fra sin barne- og ungdomstid i Aarhus over sin tid i Horsens og til Hvidovre, hvor han med klubben Hvidovre IF blev dansk mester og i samme periode også fik landsholdsdebut.

En halvprofessionel karriere i Sverige var forløber for en periode, hvor Ole som den første skandinaviske spiller blev professionel i Grækenland. I storklubben Aris Thessaloniki havde han stor succes i slutningen af 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne, inden han atter søgte nye udfordringer. Det blev bl.a. som træner med job i Danmark, Færøerne, Norge og Grækenland.

Bogen omhandler også hans erhvervsmæssige karriere, hvor han efter en tid som regnskabskyndig og bogholder skiftede spor og fandt sin rette hylde: journalistikken. Først hos Hvidovre Avis og senere i en lang periode hos NORDJYSKE Medier i Aalborg.

Kærligheden fylder meget i Oles liv – og i denne bog. Fra 25 års samliv med Susanne, der resulterede i tre dejlige døtre, til mødet med hans nuværende samlever, Jette, som han har været sammen med siden 1995.






Køb begge bøger på www.mellemgaard.dk 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 16

  UGE 16 I denne uge anbefaler vi bogen "Manden, der aldrig blev født", der er skrevet af Klaus Nørgaard Jørgensen.  Bogen handler...

Populære indlæg