fredag den 16. april 2021

UGENS ANBEFALING, UGE 15

 UGENS ANBEFALING 

UGE 15


Udsigterne til sol og sommer har for alvor vist sig og sammen med dem også håbet om, at vi snart kan komme ud og opleve verden igen. Der findes mange skønne lande og steder, men en skjult diamant er vores store underbo, nemlig Tyskland. 

På sin togrejse ned gennem Tyskland tager Jørn Ørnstrup læseren med til spændende steder, som han kender godt. Undervejs fortæller han om kulturlivet, restauranter og caféer og de personligheder, som gennem tiden har præget stederne. Samt om de politisk, dramatiske begivenheder, som har fundet sted i Tyskland.

Jørn Ørnstrup og hans bog "Turist i Tyskland - En kulturhistorisk rejse" er denne uges anbefaling, og bogen kan som købes på www.mellemgaard.dk 





Uddrag af bogen
Længere henne ad Kurfürstendamm med de skyggefulde plataner med de tykke stammer, i nummer 193, får jeg øje på en anden café. Café Grosz hedder den. Jeg lister derind og bestiller en Maria Theresia – det er en mokka med appelsinlikør og flødeskum ovenpå. Den klassisk indrettede café er opkaldt efter kunstneren Georg Grosz, en af nazitidens entartede kunstnere. ”Jeg rejste på grund af Hitler. Han er også maler, ved De, og der så ikke ud til at være plads til os begge i Tyskland,” sagde Grosz, som var kendt for sin spottende og satiriske kunst.


Om forfatteren 
Jørn Ørnstrup er cand.phil. og medlem af Danske Rejsejournalister. På sine rejser har han gennem årene skrevet kultur- og rejseartikler for bl.a. Jyllands-Posten, Sjællandske Medier og Dagbladenes Bureau. Han har tidligere udgivet Forelsket i Lissabon, På café i Wien, Indtryk fra Østtyskland, Ned gennem Østeuropa, Ned gennem Italien, Ned gennem Frankrig og Længslernes land.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 13

  UGE 13 I denne uge anbefaler vi bogen "Jeg er ond, mørk og dyster", der er skrevet af Anders Lynnerup  Bogen handler den ung Geo...

Populære indlæg