tirsdag den 16. november 2021

UGE 46'S ANBEFALING

UGENS ANBEFALING 

UGE 46


Med et kommunalvalg som brager afsted, så er det måske ikke helt dumt at have sat sig ind i, hvordan Danmarkshistorien egentlig har set ud. Hvem har været en del af kongerækken? Hvordan har det politiske spil med resten af Europa set ud? Måske kan fortiden fortælle os noget, som vi stadig kan bruge i dag. 


Det kan Stig Colbjørn Nielsen heldigvis hjælpe dig med at få svar på dine spørgsmål. Han har nemlig skrevet Danmarkshistorie spejlet i provinsen, som er en mere utraditionel, måske ligefrem provokerende måde at fortælle om sider af Danmarkshistorien, som kun de færreste havde forestillet sig det. Underholdende og moderne formidling, når den er bedst af noget, som ellers kan forekomme ret støvet.

Undervejs møder læseren vikinger, middelalderkonger, statskup, kriser, pandemier, kunstnere og ikke mindst rå sider af finanshistorien og dansk politisk historie. Det er ikke overraskelser, der mangler!

Med det faghistoriske skarpt og i orden, og kombineret med europæisk udsyn og utraditionel brug af billeder, spejles forskellige hændelser i Danmark og Europa i en tilfældig sjællandsk provinsby. Meget ny viden dukker op i bogen, og der vendes i sandhed op og ned på mangt og meget, selv den ellers så urørlige kongerække bliver anderledes.

Lige så kompromisløs bogen er, vil meningerne om den være; enten vil man som læser elske den og bruge den igen og igen, eller også vil man hade den og skynde sig tilbage til sin trygge skolelærdom!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 17

  UGE 17 I denne uge anbefaler vi kogebogen "Den lille kogebog til små pengepunge", der er skrevet af Jonathan B. Erichsen. Kogebo...

Populære indlæg