fredag den 28. maj 2021

UGENS ANBEFALING UGE 21

 UGENS ANBEFALING

UGE 21


Ved du heller ikke, hvad du skal bruge din sommer på? Her hos Forlaget mellemgaard vil vi kun anbefale dig at dykke ned i en af vores bogserier. Bøger giver mulighed for at drømme sig væk og forsvinde for en stund, og det kan vi alle vidst have brug for en gang i mellem. 

Ugens anbefaling vil kun efterlade dig interesseret og det kan kun betyde, at din sommer bliver fuld af spændende læsning. Vi anbefaler i denne uge Bjarne Gertz' Et slag for friheden, som er det 12. bind i serien En beretning fra det 20. århundrede. Du kan læse meget mere om bogen herunder. 


Om bogen
Kristian, der har forladt universitetet for at tage pædagogikum, består med glans, men må nøjes med et job på et vestsjællandsk studenter- og hf-kursus, hvor han har svært ved at falde til. Ses han snakke med elever udenfor timerne, bliver han af stedets rektor formanet til kun at omgås kolleger, ligesom hans hf-klasse klager over, at niveauet er for højt. Først da Børge, en højt begavet kursist med kunstneriske ambitioner, dukker op, oplever Kristian at møde nogen han kan kommunikere med. Sammen med en gruppe elever begynder de at indstudere et teaterstykke om racediskrimination, regelmæssigt afbrudt af en nævenyttig rektorfrue, der ikke vil have der ryges og drikkes på skolen. Efter en påske med intense samtaler med Børge, der vil til Spanien og male, beslutter Kristian at tage med, og to dage efter er han og Ingrid og Børge på vej sydpå for at leve det frie kunstnerliv i Spanien.

Om forfatteren 
Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 17

  UGE 17 I denne uge anbefaler vi kogebogen "Den lille kogebog til små pengepunge", der er skrevet af Jonathan B. Erichsen. Kogebo...

Populære indlæg