fredag den 4. juni 2021

UGENS ANBEFALING UGE 22

 UGENS ANBEFALING

UGE 22


Ugens anbefaling er en af Forlaget mellemgaards helt nye udgivelser. Vi anbefaler i denne uge nemlig Jørgen Biegels "Fyrets regelmæssige lys - Anekdoter fra mit liv".

Alle bogens anekdoter udspringer fra Jørgen Biegels egne oplevelser gennem størstedelen af hans liv. Fortællingerne spænder fra anekdoter om leg som barn i Hirtshals over til hans medvirken til fremstilling af F16-fly-komponenter til afsked med nogle kære.
Anekdoterne er tidsmæssigt ordnet kronologisk. De hænger ikke sammen hverken tids- eller emnemæssigt. De udgør ikke en selvbiografi. I stedet foretager forfatteren nogle nedslag i sin spændende og inddragende livsfortælling.


Uddrag fra bogen
Er du en kristen?
Jeg kendte en pige, der hed Vivi. Vores forældre var nære venner. Vivi og jeg gik i samme skole, men ikke i samme klasse. Hun fortalte, at nogle piger fra hendes klasse flere gange drillede hende, fordi hun gik i kirke. En dag sagde de til hende i et frikvarter: ”Du går jo i kirke – er du kristen?” ”Ja, det er jeg!” svarede Vivi og fortsatte, ”men hvad er I? Er I hedninger?”
Pigerne blev tilsyneladende overrumplede over modspørgsmålet. De svarede ikke, men gik.


Om forfatteren
Jørgen Biegel er født og opvokset i Hirtshals og uddannet ingeniør i Aalborg. Han arbejdede i 45 år som ingeniør i industrien, på Aalborg Universitet og i egen rådgivningsvirksomhed. Han er gift med Berit, og de har sammen fire voksne børn. Han har i mange år været leder i folkekirkens ungdomsarbejde.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 17

  UGE 17 I denne uge anbefaler vi kogebogen "Den lille kogebog til små pengepunge", der er skrevet af Jonathan B. Erichsen. Kogebo...

Populære indlæg