torsdag den 1. september 2022

Ugens anbefaling uge 35


 UGENS ANBEFALING UGE 35

I denne uge anbefaler vi:


Bogen er den nyeste i Kim Risørs serie og de kan alle købes på mellemgaard.dk

Om bogen
De negative renter på indlån i bankerne er en torn i øjet på den lokale alfahan, Dunner, der ellers har godt styr på tingene på den midtjyske højderyg og i særdeleshed i Huleby.
Han og resten af Slænget kaster sig derfor i desperation over emnet aktiehandel med deres sædvanlige ildhu og overbevisning om egne evner.
Det skal dog snart vise sig, at børsen kan være noget lunefuld at kloge sig på.
Ikke mindst er det en frustrerende åbenbaring for Slænget, da det viser sig, at de hysteriske kællinger på børsen faktisk typisk er mænd!

Inden længe vikles Slænget ind i handlinger, som hurtigt kan risikere at gøre nyrige til nyfattige, og de er oppe imod destruktive kræfter, som ikke har nogen hæmninger.

Da egnens kloge nørd, Fessor, forsvinder som resultat af en fejlslagen kursmanipulation, tvinges den lokale landbetjent Arne Jensen, bedre kendt som Sheriffen, til at få benene ned fra bordet. Han må tage fat i ondets rod sammen med sine venner i Slænget og med backup fra deres gode ven Alvorsen, også kendt som politibetjent Viggo Malvorsen fra Djævleøen.

Uddrag af bogen
Frederiks mor åbnede nervøst kuverten og brød fuldstændig sammen, da hun læste den rystede skrift med den frygtelige besked.

Hendes skrig fik hendes mand til at fare ind fra haven, hvor han fandt hende sunket stortudende sammen på gulvet.

“Jamen lille skat da, hvad er der dog sket?” udbrød han, mens han samlede hende op og fik hende placeret i sofaen. Hun rystede over det hele og så vild ud i øjnene. Hun rakte ham brevet, og han læste det med hjertet helt oppe i halsen.

Om forfatteren
Kim Risør, der arbejder som uafhængig rådgiver, er lidt af en nysgerrig livsnyder af natur, og det afspejles i hans forfatterskab. I hans bøger er udgangspunktet, at der – foruden god og spændende underholdning – skal være noget at reflektere over som læser. I denne seneste roman i serien om Slænget krydrer han desuden historien med sin mangeårige erfaring med investerings- og formuerådgivning.

Vi anbefaler stærkt denne spændende bog af Kim Risør!

”Bogen er skrevet med vanlig humor og et strejf af alvor. Den er velskrevet, og der leges med ord og nye udtryk. Selv om det er en bog i den lette ende, giver den stof til eftertanke, og der er ting, man godt kan reflekterer over og tænke på i forhold til vores samfund. Så i disse regnfulde sommerdage kan jeg kun anbefale at finde stuens hyggeligste stol, en god kop te eller kaffe og så bare gå i gang, det er godt for smilebåndet.”
Anmeldelse på bogrummet.dk

De andre bøger i serien kan du se her:

Den humoristiske fortælling cirkler om Slænget – et midtjysk firkløver bestående af den dominerende Dunner, Score-Kaj, Spørge-Jørgen og Pjevs. 
Slænget ved alt om, hvad der foregår lokalt på den midtjyske højderyg, og de holder også ukrudtet lidt nede, hvis der skulle dukke noget op i det hyggelige landsbymiljø omkring Huleby. En dag bliver deres domæne dog truet – af ulven – og Slænget må tage affære på det område også.
Den dovne landbetjent Arne Jensen – bedre kendt som Kylling – sættes på en prøve, da hans søster Bodil går i kødet på Dunner.
Der er pludselig meget på spil derude, hvor kragerne vender, og hvor det er hånd og vold og magt, der hersker og ikke mindst Dunners respekterede slagfærdighed og dominans, der udfordres.  

Der er store udfordringer i verden og ikke mindst på den midtjyske højderyg, nærmere bestemt i Huleby, hvor Slænget – bestående af Dunner, Score-Kaj, Spørge-Jørgen og Pjevs – huserer og holder ukrudtet fra døren.

Ikke alene corona kaster sin skygge over det hele, men også en ny og endnu mere farlig virus, mortis, spredes i Bangkok, netop mens Score-Kaj og hans thailandske kæreste besøger byen for at få Kaj godkendt af hendes familie.

Da de vender hjem til Huleby, er der lagt i kakkelovnen til ballade.

Som om den dominerende Dunner og Slænget ikke var udfordrede nok i forvejen – ikke mindst på grund af ulven – kastes de ud i nye genvordigheder i global målestok, da mortis rammer verden.

Spørgsmålet er, om de kan håndtere den nye situation og bevare hyggen på den jyske højderyg, hvor ønsket om forankring ligger de gæve jyder på sinde, når forandringens vinde blæser ind over landet.

Et helt andet spørgsmål er, hvem eller hvad der står bag udbredelsen af den nye, dødsensfarlige virus – og hvad der kan gøres ved det. Måske kan liden tue stadig vælte stort læs?

Den er gal igen i den ellers så hyggelige Huleby, hvor landbetjent Arne Jensen – bedre kendt som Sheriffen – pludselig får tilført en kollega fra København. Politiledelsen mener nemlig, at der skal luges ud og ryddes op i de mange sager, der hober sig op i området.

Den nye betjent ved ikke, hvilken strid modvind fra vest der rammer ham, da han ankommer til Huleby. Hverken Sheriffen eller den dominerende Dunner fra det lokale slæng er tilhængere af snærende regler og forandringer, og de er klar med en plan om at få regelrytteren til at tage retur til Djævleøen så hurtigt som muligt.

Den nye betjent skal snart sande, at det kan være en kamp på liv og død at lære at gå i folk med træsko på og at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert i andedammen.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 13

  UGE 13 I denne uge anbefaler vi bogen "Jeg er ond, mørk og dyster", der er skrevet af Anders Lynnerup  Bogen handler den ung Geo...

Populære indlæg