mandag den 18. maj 2020

Boganmeldelse af Pulserende Hjerter

Pulserende Hjerter 
af Bente Schrøder Rasmussen

Boganmeldelse af forfatter Adelaide Zocchi

Køb bogen her.

En krimi, som er konstrueret på flere niveauer, karakteriseret af en crescendo, i hvilken forfatteren veksler mellem fremadskridende opklaringsarbejde,  ”falske” spor og nedsat tempo, som kulminerer i en uforudsigelig slutning. 

Det er ikke altid, en krimi giver læseren mulighed for at erfare noget helt andet end sekvensen mord-opklaring. Her sker det derimod. I de klassiske efterforskningsaspekter indflettes temaer om menneskelige følelser, om venskab, samt fremfor alt om det stimulerende miljø. Scenen hvorpå denne begivenhed udfolder sig er Rom og omegn, samt i mindre grad Mexico, som dog hele tiden befinder sig under overfladen.

Fra hendes pen fremstår Rom, helt sikkert, som noget forfatteren elsker: hun elsker dens kunst, arkæologi, sammensmeltningen af nationalitet og skikke, som her krydser hinanden og karakteriseres i al deres forskellighed. Af denne fortælling fremstår byen i alle sine varianter, som ofte kun kendes af få. Dette sceneri samspiller i allerhøjeste grad med udviklingen af intrigen. 

Bente Rasmussen videregiver sin viden om byen med en sådan lidenskab, at bogen også bliver en behagelig guide til opdagelse af Roms monumenter og ukendte steder. Dette er, udover intrigen, en mere end gyldig grund til at spendere nogle dags timer med spændende læsning af denne bog.

Adelaide Zocchi

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ugens anbefaling - uge 16

  UGE 16 I denne uge anbefaler vi bogen "Manden, der aldrig blev født", der er skrevet af Klaus Nørgaard Jørgensen.  Bogen handler...

Populære indlæg